Джин — це ароматний спирт не тільки ялівцю, а й різних прянощів — так званих «ботанікалів». Сотні різновидів промислових та крафтових джинів відрізняються один від одного на смак саме комбінаціями цих складових. Ще певну роль грає технологія перегонки й сам апарат, але якраз цим особливо не міряються, а індивідуальність джина виробники підкреслюють різницею рецептури.
Основними прянощами, що створюють ароматний спирт ботанікалів, є коріандр, лимонна цедра, солодка, дягель та касія. Тобто в рецепті джина прянощів може бути скільки завгодно, але перераховані вище складають базу для більшості джинів. Що, звичайно, не забороняє винаходити свою групу ботанікалів.
Я пішов останнім шляхом і дебютував у жовтні минулого року з джином, ароматна складова якого не мала нічого спільного зі звичними прянощами. Можливо, саме через це він дивно повів себе в коктейлях, однак втішало те, що джин був мʼякий та ароматний в чистому вигляді.
Шановну громаду вдалося потішити лише трьома партіями джина, кожна з яких відрізнялася складом ботанікалів, але під кінець «Антонік» вже годився для коктейлів — а це важливо, тому що відважних джинолюбів, які пʼють сорокапʼятиградусний алкоголь в чистому вигляді, набереться не так вже й багато.
У суботу вдало завершилася перегонка першої партії 2021 року. Склад прянощів у ній вже близький до канонічного. Як це смакуватиме — з точністю до нюансів сказати складно, тому що тільки-но вигнаний джин має відпочити мінімум 10 днів. Але те, що я від нетерпіння спробував вчора ввечері, дає надію, що буде, як завжди, афігєнно.
На фото: свіжовигнаний джин відпочиває і набирається сил перед розведенням водою до 45°. Потім ще десять днів відпочинку, і з 25 лютого знову в продажу: http://gin.voevoda.com.ua.
Спочатку задуманий як настоянка, що імітує смак бородинського хліба, «Портер» повівся своєрідно і до мети наблизився на відстань гарматного пострілу. Але це й непогано, тому що вийшов зовсім інший продукт, як мінімум незвичніший, а значить цікавіший. В основі «Портера» лежить обсмажений ячмінь — саме він задає титульний смак. Коли ще передбачалося, що настоянка матиме імʼя …
— Это гениальное «Яблоко», — сказала вчера Наташа. После ужина мы смотрели «Обещание на рассвете», и Наташа вспомнила, что несколько дней назад я в недоумении привёз домой соточку «Яблока» — чтобы мы все попробовали и попытались понять, что с ним не так. Иначе почему на «Яблоко с корицей» нет спроса? Наверное, оно невкусное? — С …
Ще не пробували «Воєводку» і не знаєте, з чого почати? Почніть з усього відразу. Ми приготували дегустаційний набір «За знайомство», куди входять шість найпопулярніших настоянок і лікерів: настоянка на вишні (30°), настоянка на копченій груші (36°), настоянка на урюці (36°), бітер «Три цитруси» (36°), лимончело (40°), яєчний лікер (16°). Немає потреби пояснювати, що всі напої …
Чем плохи отечественные интернет-магазины? Тем, что описания товаров там составляют замученные студенты, им это неинтересно и делать это они не умеют. На выходе получается унылая жвачка из SEO-словечек, да ещё и безграмотная, потому что интернет-магазины в основном на русском языке, а русский авторы описаний в школе уже не учили. Поэтому описания товаров никто не читает …
Джин «Антонік» повертається
Джин — це ароматний спирт не тільки ялівцю, а й різних прянощів — так званих «ботанікалів». Сотні різновидів промислових та крафтових джинів відрізняються один від одного на смак саме комбінаціями цих складових. Ще певну роль грає технологія перегонки й сам апарат, але якраз цим особливо не міряються, а індивідуальність джина виробники підкреслюють різницею рецептури.
Основними прянощами, що створюють ароматний спирт ботанікалів, є коріандр, лимонна цедра, солодка, дягель та касія. Тобто в рецепті джина прянощів може бути скільки завгодно, але перераховані вище складають базу для більшості джинів. Що, звичайно, не забороняє винаходити свою групу ботанікалів.
Я пішов останнім шляхом і дебютував у жовтні минулого року з джином, ароматна складова якого не мала нічого спільного зі звичними прянощами. Можливо, саме через це він дивно повів себе в коктейлях, однак втішало те, що джин був мʼякий та ароматний в чистому вигляді.
Шановну громаду вдалося потішити лише трьома партіями джина, кожна з яких відрізнялася складом ботанікалів, але під кінець «Антонік» вже годився для коктейлів — а це важливо, тому що відважних джинолюбів, які пʼють сорокапʼятиградусний алкоголь в чистому вигляді, набереться не так вже й багато.
У суботу вдало завершилася перегонка першої партії 2021 року. Склад прянощів у ній вже близький до канонічного. Як це смакуватиме — з точністю до нюансів сказати складно, тому що тільки-но вигнаний джин має відпочити мінімум 10 днів. Але те, що я від нетерпіння спробував вчора ввечері, дає надію, що буде, як завжди, афігєнно.
На фото: свіжовигнаний джин відпочиває і набирається сил перед розведенням водою до 45°. Потім ще десять днів відпочинку, і з 25 лютого знову в продажу: http://gin.voevoda.com.ua.
Related Posts
Новинка: «Портер»
Спочатку задуманий як настоянка, що імітує смак бородинського хліба, «Портер» повівся своєрідно і до мети наблизився на відстань гарматного пострілу. Але це й непогано, тому що вийшов зовсім інший продукт, як мінімум незвичніший, а значить цікавіший. В основі «Портера» лежить обсмажений ячмінь — саме він задає титульний смак. Коли ще передбачалося, що настоянка матиме імʼя …
Яблоко с корицей удалось
— Это гениальное «Яблоко», — сказала вчера Наташа. После ужина мы смотрели «Обещание на рассвете», и Наташа вспомнила, что несколько дней назад я в недоумении привёз домой соточку «Яблока» — чтобы мы все попробовали и попытались понять, что с ним не так. Иначе почему на «Яблоко с корицей» нет спроса? Наверное, оно невкусное? — С …
Набір «За знайомство»
Ще не пробували «Воєводку» і не знаєте, з чого почати? Почніть з усього відразу. Ми приготували дегустаційний набір «За знайомство», куди входять шість найпопулярніших настоянок і лікерів: настоянка на вишні (30°), настоянка на копченій груші (36°), настоянка на урюці (36°), бітер «Три цитруси» (36°), лимончело (40°), яєчний лікер (16°). Немає потреби пояснювати, що всі напої …
Описания воеводок
Чем плохи отечественные интернет-магазины? Тем, что описания товаров там составляют замученные студенты, им это неинтересно и делать это они не умеют. На выходе получается унылая жвачка из SEO-словечек, да ещё и безграмотная, потому что интернет-магазины в основном на русском языке, а русский авторы описаний в школе уже не учили. Поэтому описания товаров никто не читает …