Джин — це ароматний спирт не тільки ялівцю, а й різних прянощів — так званих «ботанікалів». Сотні різновидів промислових та крафтових джинів відрізняються один від одного на смак саме комбінаціями цих складових. Ще певну роль грає технологія перегонки й сам апарат, але якраз цим особливо не міряються, а індивідуальність джина виробники підкреслюють різницею рецептури.
Основними прянощами, що створюють ароматний спирт ботанікалів, є коріандр, лимонна цедра, солодка, дягель та касія. Тобто в рецепті джина прянощів може бути скільки завгодно, але перераховані вище складають базу для більшості джинів. Що, звичайно, не забороняє винаходити свою групу ботанікалів.
Я пішов останнім шляхом і дебютував у жовтні минулого року з джином, ароматна складова якого не мала нічого спільного зі звичними прянощами. Можливо, саме через це він дивно повів себе в коктейлях, однак втішало те, що джин був мʼякий та ароматний в чистому вигляді.
Шановну громаду вдалося потішити лише трьома партіями джина, кожна з яких відрізнялася складом ботанікалів, але під кінець «Антонік» вже годився для коктейлів — а це важливо, тому що відважних джинолюбів, які пʼють сорокапʼятиградусний алкоголь в чистому вигляді, набереться не так вже й багато.
У суботу вдало завершилася перегонка першої партії 2021 року. Склад прянощів у ній вже близький до канонічного. Як це смакуватиме — з точністю до нюансів сказати складно, тому що тільки-но вигнаний джин має відпочити мінімум 10 днів. Але те, що я від нетерпіння спробував вчора ввечері, дає надію, що буде, як завжди, афігєнно.
На фото: свіжовигнаний джин відпочиває і набирається сил перед розведенням водою до 45°. Потім ще десять днів відпочинку, і з 25 лютого знову в продажу: http://gin.voevoda.com.ua.
Это, можно сказать, вызов. Развлечение для сильных духом. В ящике-пенале лежит литр крепкого самогона. Кто осилит? Вот этими самыми руками, которыми я пишу этот пост, я приготовил пять вкусов: настойку на вяленых абрикосах, которая пахнет фруктами так, что в неё влюбляешься от одного запаха, загадочную «Вʼяленку» — похожую на бальзам настойку на вяленых ягодах, сухофруктах, …
Хороша новина: апельсиново-лимонний джем знову в продажу. Погана новина: зазвичай він закінчується за годину після анонсу. Магазинні джеми на 70% складаються з цукрового сиропу і на 30% з фруктів. У нас все навпаки: 70% апельсинів і лимонів, решта цукор. І жодної краплі води. Наш джем — дуже цитрусовий. Можливо, для когось навіть занадто. Це означає, …
Сертификаты помогут выбраться из непростой ситуации, когда надо подарить воеводку, но не знаешь какую — вкусов-то два десятка, попробуй угадай, какой подойдёт. Если вам нравится копчёная груша и поэтому вы хотите подарить именно её, то представьте, что кто-то до сих пор переживает детскую травму, перекормленный в детстве узваром. Если вы обожаете смородиновую кислинку, то представьте, …
Наша лабораторія смаків, яка починалася з міцних та гострих настоянок типу хрінівки й перцівки, нарешті прийшла до того, що солодкі лікери популярні не менше, а то й більше. До 2020 року відділ лікерів сформувався в такий спосіб: яєчний, лимонний, апельсиновий. Три лікери так і просяться в окремий подарунковий набір, і ми його нарешті створили. Яєчний …
Джин «Антонік» повертається
Джин — це ароматний спирт не тільки ялівцю, а й різних прянощів — так званих «ботанікалів». Сотні різновидів промислових та крафтових джинів відрізняються один від одного на смак саме комбінаціями цих складових. Ще певну роль грає технологія перегонки й сам апарат, але якраз цим особливо не міряються, а індивідуальність джина виробники підкреслюють різницею рецептури.
Основними прянощами, що створюють ароматний спирт ботанікалів, є коріандр, лимонна цедра, солодка, дягель та касія. Тобто в рецепті джина прянощів може бути скільки завгодно, але перераховані вище складають базу для більшості джинів. Що, звичайно, не забороняє винаходити свою групу ботанікалів.
Я пішов останнім шляхом і дебютував у жовтні минулого року з джином, ароматна складова якого не мала нічого спільного зі звичними прянощами. Можливо, саме через це він дивно повів себе в коктейлях, однак втішало те, що джин був мʼякий та ароматний в чистому вигляді.
Шановну громаду вдалося потішити лише трьома партіями джина, кожна з яких відрізнялася складом ботанікалів, але під кінець «Антонік» вже годився для коктейлів — а це важливо, тому що відважних джинолюбів, які пʼють сорокапʼятиградусний алкоголь в чистому вигляді, набереться не так вже й багато.
У суботу вдало завершилася перегонка першої партії 2021 року. Склад прянощів у ній вже близький до канонічного. Як це смакуватиме — з точністю до нюансів сказати складно, тому що тільки-но вигнаний джин має відпочити мінімум 10 днів. Але те, що я від нетерпіння спробував вчора ввечері, дає надію, що буде, як завжди, афігєнно.
На фото: свіжовигнаний джин відпочиває і набирається сил перед розведенням водою до 45°. Потім ще десять днів відпочинку, і з 25 лютого знову в продажу: http://gin.voevoda.com.ua.
Related Posts
Набор «5×200» на дистиллятах
Это, можно сказать, вызов. Развлечение для сильных духом. В ящике-пенале лежит литр крепкого самогона. Кто осилит? Вот этими самыми руками, которыми я пишу этот пост, я приготовил пять вкусов: настойку на вяленых абрикосах, которая пахнет фруктами так, что в неё влюбляешься от одного запаха, загадочную «Вʼяленку» — похожую на бальзам настойку на вяленых ягодах, сухофруктах, …
Джем із бек
Хороша новина: апельсиново-лимонний джем знову в продажу. Погана новина: зазвичай він закінчується за годину після анонсу. Магазинні джеми на 70% складаються з цукрового сиропу і на 30% з фруктів. У нас все навпаки: 70% апельсинів і лимонів, решта цукор. І жодної краплі води. Наш джем — дуже цитрусовий. Можливо, для когось навіть занадто. Це означає, …
Подарочные сертификаты
Сертификаты помогут выбраться из непростой ситуации, когда надо подарить воеводку, но не знаешь какую — вкусов-то два десятка, попробуй угадай, какой подойдёт. Если вам нравится копчёная груша и поэтому вы хотите подарить именно её, то представьте, что кто-то до сих пор переживает детскую травму, перекормленный в детстве узваром. Если вы обожаете смородиновую кислинку, то представьте, …
Набір лікерів «3×200»
Наша лабораторія смаків, яка починалася з міцних та гострих настоянок типу хрінівки й перцівки, нарешті прийшла до того, що солодкі лікери популярні не менше, а то й більше. До 2020 року відділ лікерів сформувався в такий спосіб: яєчний, лимонний, апельсиновий. Три лікери так і просяться в окремий подарунковий набір, і ми його нарешті створили. Яєчний …