Спочатку задуманий як настоянка, що імітує смак бородинського хліба, «Портер» повівся своєрідно і до мети наблизився на відстань гарматного пострілу. Але це й непогано, тому що вийшов зовсім інший продукт, як мінімум незвичніший, а значить цікавіший.
В основі «Портера» лежить обсмажений ячмінь — саме він задає титульний смак. Коли ще передбачалося, що настоянка матиме імʼя чорного хліба, з першим ковтком вже стало зрозуміло, що ніякий це не бородинський хліб, а дивним чином відтворений в міцному алкоголі смак карамельного темного пива.
Тобто це як портер, тільки в сім разів міцніше.
Потім виявилося, що хлібні прянощі теж дуже в касу — вони ускладнили смак настоянки, додали їй ноток скандинавського аквавита за рахунок кмину (дуже відчувається; в наступній партії приберемо) і коріандру (не так сильно).
Коли у настоянки став вимальовуватися характер зігріваючого і затишного зимового напою, туди сама попросилася кориця — вона вгадується в запаху та злегка пробивається крізь карамелізований ячмінь.
За підсолоджування, щоб як в темному пиві, відповідають родзинки. Традиційно для «Воєводки» настоянка не містить доданого цукру.
На фото: як все починалося.Пляшки з «Портером» ще не відзняті.
I Якщо крім мене ще є динозаври, які користуються RSS, то ось посилання: https://voevodka.ua/feed/. Це надійніше, ніж виглядати в стрічці пости від «Воєводки». Всі новини, анонси, красиві фоточки — все в першу чергу зʼявляється в цьому блозі, а потім вже кроспоститься в ФБ та Інсту. ІІ Є інсайдерська інфа, що не варто зараз купувати яєчний …
Це те, чого мені не вистачало на всіх попередніх платформах, де хостилася «Воєводка». Нагадаю, що за останній місяць наш інтернет-магазин змінив три (!) місця проживання. Спочатку нас виселили з «Тільди» і я перевіз «Воєводку» на WordPress, а через місяць, не витримавши знущань і принижень, сам пішов з Вордпресса і (сподіваюся, вже остаточно) облаштувався на вітчизняній …
У нас дозрів, настоявся, відпочив і готовий кинутися в топ продажів сезонний смак — свіжі абрикоси. В ароматі перший та найсильніший відтінок — мигдалевої кісточки, вже потім скромно з-за рогу виходить стиглий абрикос — запах фруктів, літа, сонця, шелест зеленого листя, спекотний день, теплий вечір, помаранчевий захід, на дачному ґанку трохи фруктової «Воєводки» з холодильника …
UPD. Перша партія пішла за три години, відкрито передзамовлення на другу. У попередньому пості, де базовій теорії передбачалося відвести пару абзаців, я, як зазвичай, захопився і написав текст для тих, хто не знайомий з азами (в цьому немає нічого страшного!) виробництва міцного алкоголю. Для представлення нового продукту місця не залишилося, і ось друга спроба. Нагадаю, …
Новинка: «Портер»
Спочатку задуманий як настоянка, що імітує смак бородинського хліба, «Портер» повівся своєрідно і до мети наблизився на відстань гарматного пострілу. Але це й непогано, тому що вийшов зовсім інший продукт, як мінімум незвичніший, а значить цікавіший.
В основі «Портера» лежить обсмажений ячмінь — саме він задає титульний смак. Коли ще передбачалося, що настоянка матиме імʼя чорного хліба, з першим ковтком вже стало зрозуміло, що ніякий це не бородинський хліб, а дивним чином відтворений в міцному алкоголі смак карамельного темного пива.
Тобто це як портер, тільки в сім разів міцніше.
Потім виявилося, що хлібні прянощі теж дуже в касу — вони ускладнили смак настоянки, додали їй ноток скандинавського аквавита за рахунок кмину (дуже відчувається; в наступній партії приберемо) і коріандру (не так сильно).
Коли у настоянки став вимальовуватися характер зігріваючого і затишного зимового напою, туди сама попросилася кориця — вона вгадується в запаху та злегка пробивається крізь карамелізований ячмінь.
За підсолоджування, щоб як в темному пиві, відповідають родзинки. Традиційно для «Воєводки» настоянка не містить доданого цукру.
На фото: як все починалося.Пляшки з «Портером» ще не відзняті.
Related Posts
RSS та інсайдерська інфа
I Якщо крім мене ще є динозаври, які користуються RSS, то ось посилання: https://voevodka.ua/feed/. Це надійніше, ніж виглядати в стрічці пости від «Воєводки». Всі новини, анонси, красиві фоточки — все в першу чергу зʼявляється в цьому блозі, а потім вже кроспоститься в ФБ та Інсту. ІІ Є інсайдерська інфа, що не варто зараз купувати яєчний …
Запрацювала програма лояльності
Це те, чого мені не вистачало на всіх попередніх платформах, де хостилася «Воєводка». Нагадаю, що за останній місяць наш інтернет-магазин змінив три (!) місця проживання. Спочатку нас виселили з «Тільди» і я перевіз «Воєводку» на WordPress, а через місяць, не витримавши знущань і принижень, сам пішов з Вордпресса і (сподіваюся, вже остаточно) облаштувався на вітчизняній …
Літній абрикос
У нас дозрів, настоявся, відпочив і готовий кинутися в топ продажів сезонний смак — свіжі абрикоси. В ароматі перший та найсильніший відтінок — мигдалевої кісточки, вже потім скромно з-за рогу виходить стиглий абрикос — запах фруктів, літа, сонця, шелест зеленого листя, спекотний день, теплий вечір, помаранчевий захід, на дачному ґанку трохи фруктової «Воєводки» з холодильника …
Новинка: джин «Антонік»
UPD. Перша партія пішла за три години, відкрито передзамовлення на другу. У попередньому пості, де базовій теорії передбачалося відвести пару абзаців, я, як зазвичай, захопився і написав текст для тих, хто не знайомий з азами (в цьому немає нічого страшного!) виробництва міцного алкоголю. Для представлення нового продукту місця не залишилося, і ось друга спроба. Нагадаю, …